Výbor Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Častolovice zve všechny zájemce na ukázku zimního řezu ovocných stromků a keřů, která se uskuteční v sobotu 11. března 2023 na zahrádkářské osadě Bělá 1 - vstup bránou z hlavní silnice naproti zámku Častolovice. Zahájení proběhne v 9:00 hodin. Řez bude ukázán na nově vysázených, stále plodících a starších stromech. 

Městys Častolovice ve spolupráci se Sociální komisí Vás srdečně zve na Posezení u cimbálu s Hradeckou cimbálovou muzikou dne 10. 3. 2023 od 19:00 hodin v Kulturním domě U Lva Častolovice, vstupné je 100,-Kč ke vstupence "welcome" drink, občerstvení zajištěno.

Knihovna Častolovice připravila pro dětské čtenáře v rámci akce Březen - měsíc čtenářů

Pohádkový kvíz. V knihovně na Vás čeká obrázek, ve kterém jsou ukryté motivy klasických pohádek. Dokážeš najít všech 29? Chceš si zasloužit a vyhrát malou odměnu? V období od 13. 3. 2023 do 23. 3. 2023 můžete odevzdat knihovnici soutěžní lístek s minimálně patnácti názvy pohádek, které jste v obrázku objevili. Každého čeká malá odměna. Z odevzdaných listů vylosujeme v pondělí 27. 3. 2023 výherce knižní ceny. Obrázek a soutěžní list můžete vyzvednout v knihovně v průběhu celé akce. Též bude uveřejněn na webových stránkách. Ve velkém formátu bude umístěn v knihovně, kde si no můžete pořádně prohlédnout.