Školní klub při ZŠ a MŠ Častolovice ve spolupráci s městysem Častolovice pořádá přednášku PO STOPÁCH ABSOLVENTŮ NAŠÍ ŠKOLY se známým egyptologem Doc. Mgr. Jaromírem Krejčím, Ph.D. v pátek 24. února 2023 od 18:00 hodin v Kulturním domě U Lva v Častolovicích, vstupné dobrovolné. 

Častolovický klub žen, z. s. ve spolupráci s kulturní komisí městyse Častolovice Vás srdečně zvou na DĚTSKÝ KARNEVAL v neděli 26. února 2023 od 14:00 hodin na sále U Lva v Častolovicích. Kostýmy jsou vítány. Můžete se těšit na disko, soutěže pro děti, bohatou tombolu. Občerstvení je zajištěno (domácí zákusky, párky v rohlíku). Zahraje nám DJ Čenda.

Knihovna Častolovice zve na jarní prázdninové tvoření v termínech 27. února. a 1. března 2023 od 14:00 do 17:00 hodin prostorách knihovny. Účastníci jarního tvoření si v oba dny mohou vyrobit ptačí hnízdo, jarní zápichy nebo jarní věnečky a cokoli dalšího, co Vás napadne!

V rámci měsíce čtenářů Místní knihovna v Častolovicích uděluje v termínu od 1. 3. do 31. 3. 2023 čtenářskou amnestii. Čtenáři, kteří dlouho nevrátili knížky a kterým naběhla upomínka v jakékoliv výši, budou mít možnost tyto knihy vrátit, aniž by upomínku museli uhradit. Upomínky a poplatky budu též čtenářům prominuty pouze pokud je vrátí v měsíci březnu. Po celý měsíc březen mají také nově přihlášení čtenáři registraci zdarma.