Zahrada východních Čech, která se měla konat ve dnech 7. - 10. října 2021 ve výstavním areálu v Častolovicích se z důvodu obavy podzimního návratu koronaviru nebude konat. Usnesení výboru ZO ČZS Častolovice ze dne 7. června 2021.

Kulturní komise městyse Častolovice Vás srdečně zve na besedu s promítáním fotografií Orlických hor pana Rostislava Bartoně s názvem KRAJINOU PŘÍBĚHŮ a to dne 8. října 2021 od 18:00 hodin na sále U Lva v Častolovicích, vstupné dobrovolné.

Oznamujeme občanům, že VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY se uskuteční v pátek dne 8. října 2021 od 14:00 do 22:00 hodin a v sobotu dne 9. října 2021 od 8:00 do 14:00 hodin. Místem konání voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR je volební okrsek č. 1 se sídlem v budově Úřadu městyse Častolovice, Masarykova 10, Častolovice - Klub důchodců (zasedací místnost), umístěná v přízemí budovy. Voličem je státní občan České republiky, který alespoň v druhý den voleb dosáhl věku nejméně 18 let, je zapsán ve stálém nebo zvláštním seznamu voličů a u něhož nenastanou překážky k výkonu volebního práva, jimiž jsou zákonem stanovené omezení osobní svobody z důvodu ochrany zdraví lidi a omezení svéprávnosti k výkonu volebního práva. Hlasovací lístky jsou voličům distribuovány nejpozději 3 dny přede dnem voleb, tj. 5. října 2021. V případě, že dojde k jejich poškození nebo ztrátě nebo volič zjistí, že nemá k dispozici všechny hlasovací lístky, je možné požádat ve volební místnosti okrskovou volební komisi o vydání nové kompletní sady hlasovacích lístků. Volič může ze závažných, zejména zdravotních důvodů Úřad městyse a ve dnech voleb i okrskovou volební komisi o to, aby mohl hlasovat mimo volební místnost, a to pouze v územním obvodu volebního okrsku, pro který byla okrsková volební komise zřízena. V takovém případě okrsková volební komise vyšle 2 své členy s přenosnou volební schránkou, úřední obálkou a hlasovacími lístky. S ohledem na aktuální situaci budou v době konání voleb přijata opatření dle aktuálního nařízení.