SRPDŠ - MŠ Častolovice z. s. pořádá APRÍLOVÉ SVĚTLUŠKOVÁNÍ dne 6. dubna 2018 od 17:00 hodin, zveme děti v doprovodu rodičů. Od 17:00 hodin začíná na sále U Lva pohádka Zlatovláska, kterou zahrají děti z Olešnice. Následně nás čeká cesta s lampiónky, při které si prověříme, jak dobře známe pohádky. Přineste si: lampiónek, něco na opečení (špekáček nebo párek), tužku. Občerstvení zajištěno, na konci cesty čeká na každého hovězí gulášek. Světlušky těšíme se na vás!!!

Oznamujeme občanům, že ve dnech 5. a 6. 2018 budou pro veřejnost na městském úřadě Kostelec nad Orlicí zcela uzavřeny agendy občanských průkazů, cestovních dokladů, evidence obyvatel a přestupková agenda, a to z důvodů jejich stěhování. Následně od 9. 4. 2018 budou tyto agendy umístěny v přízemí budovy B městského úřadu. 

Spolek přátel Častolovic ve spolupráci s Klubem vojenského opevnění Hradec Králové a za finančního přispění Městyse Častolovice  pořádá výjezdní připomínku československé historie s názvem Mobilizace v Orlicích horách aneb po stopách 11. roty, III. praporu, 19. hraničářského pluku. Odjezd: v úterý 8. 5. 2018 v 08:00 hodin od hasičské zbrojnice. Doprava: společná autobusem. Návrat: v odpoledních hodinách (kolem 16 - 17 hod.). Pro účastníky akce je připravena komentovaná prohlídka části linie těžkého opevnění. Případní zájemci se mohou přihlásit na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo mobilním telefonu číslo 724 178 772 (p. Václavík). Kapacita autobusu je omezena na 46 osob. V autobuse bude vybírán příspěvek 50,- Kč/osobu.

Motorest Lípa přijme na hlavní nebo vedlejší pracovní poměr pomocnou sílu do kuchyně, vhodné i pro brigádníky. Výhodné platové podmínky, možnost ubytování, týdenní pracovní cyklus. Informace na tel. č. 775 365 847 nebo osobně v Motorestu Lípa.