Častolovičtí zahrádkáři pořádají ve dnech 23. až 25. března 2018 tj. v pátek, v sobotu a v neděli jarní velikonoční výstavu, která má název „Velikonoce – svátky jara“.  Výstava se uskuteční  ve výstavním areálu v sokolovně, sokolské zahradě a zahrádkářské budově v Častolovicích  od 09,oo hod. do 17,oo hod.  Na této výstavě budou ukázány nejen staročeské tradice, ale i praktické ukázky staročeských řemesel ve spojitosti s „Velikonocemi“.  Bohatý stánkový prodej včetně zahrádkářských potřeb a občerstvení bude zajištěno. Parkovné je zdarma..

Vážení spoluobčané srdečně Vás zveme na veřejné jednání Zastupitelstva městyse Častolovice, které se koná ve středu 28. března od 17:00 hod. v Kulturním domě U Lva v Častolovicích. Program jednání: 1. Zahájení, 2. Určení zapisovatele a ověřovatelé zápisu,3. Jmenování návrhové komise, 4. Schválení programu jednání, 5. Kontrolní zpráva o plnění usnesení Zastupitelstva městyse Častolovice, 6. Koupě nemovitosti čp. 79, 7. Územní plán Častolovice - Změna č. 1, 8. Nový obchod potravin na náměstí v Častolovicích, 9. Rekonstrukce ulice Sokolská, 10. Kulturní dům U Lva, 11. Cyklostezka Častolovice - Solnice, 12. Veřejná finanční podpora spolkům, 13. Záměry městyse na prodej a směnu pozemků, 14. Darovací smlouvy, 15. Rozpočtové opatření ZM-2-2018, 16. Rada městyse Častolovice, 17. Diskuze,18. Usnesení a závěr.

Oznamujeme občanům, že bude dne 27. března 2018 od 8:00 do 11:00 hod. přerušena dodávka elektrické energie v části ulic: Husova, Komenského, Masarykova a U Zastávky. Bližší informace jsou zveřejněny na webových stránkách městyse Častolovice nebo budou poskytnuty zde na ÚM Častolovice.

MO ČRS  zve své všechny své členy na VÝROČNÍ ČLENSKOU SCHŮZI konanou dne 24. března 2018 od 10:00 hod. v restauraci "U Lva". Hlavním bodem schůze jsou volby do výboru MO ČRS.

Firma JUKKA bude prodávat v úterý 27. března 2018 v čase 11:15 - 12:00 hodin pod Obecním úřadem v Častolovicích stromky k jarní výsadbě. Jabloně, hrušně, meruňky, nektarinky, broskve, odolné švestky vhodné na pálení, ryngle, blumy, třešně, višně, třešňovišně, oskeruše, keřové a stromkové rezistentní angrešty a rybízy, lísky, ostružiny, stolní vinnou révu, kanadské a čukotské borůvky, růže, rododendrony, azalky, převislé vrby, okrasné trávy, sazenice jahod a jiné. Více informací najdete na letácích ve vašich poštovních schránkách.